Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola


Info InternaționalBelarus

Atenție la vămuirea în Belarus a mărfurilor pentru Rusia

Foarte important! În atenția membrilor ARTRI care efectuează transporturi din România sau din terțe țări cu destinația în Rusia.

Dorim să vă atragem atenția asupra obligativității efectuării formalităților vamale pentru mărfurile cu destinația în Federația Rusă numai și numai la birouri vamale din această țară.


În niciun caz nu acceptați ca vămuirea să se efectueze în Republica Belarus pentru mărfuri destinate Rusiei sau Kazahstanului!


Vă rugăm să notați că, din punctul de vedere al autorităților vamale ruse și belaruse, vămuirea în Belarus a mărfurilor înscrise în CMR pentru destinații în Rusia este ilegală, iar sancțiunile includ amenzi foarte mari și confiscarea mijlocului de transport.


Totodată, Codul vamal al Uniunii Vamale (Rusia, Belarus, Kazahstan) prevede că doar mijloacele de transport înmatriculate în statele membre ale uniunii pot efectua operațiuni de transport în interiorul frontierelor Uniunii Vamale. Prin urmare, după ce ați vămuit mărfurile în Belarus, nu mai puteți continua cursa (pentru livrare) în Rusia. Nici cursele de retur din Rusia, cu vămuire în Belarus, nu sunt permise. Din analiza motivărilor trecute în documentele de sancționare a transportatorilor și din precizările primite de la asociațiile partenere reiese că toate referirile se fac la prevederile vamale și nu la folosirea corectă a CEMT-urilor sau a altor autorizații.


Pentru evitarea acestor situații dezagreabile, insistăm să verificați corectitudinea completării rubricilor din CMR corespunzătoare destinatarului/destinatarilor. Altfel spus, mărfurile înscrise în CMR cu destinația în Belarus trebuie să fie vămuite și descărcate în Belarus, iar cele înscrise în CMR cu destinația în Rusia trebuie să fie vămuite și descărcate în Rusia.

Comentarii

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1