Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Despre ARTRI - Istoric și misiune

Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) este o organizație profesională de interes comunitar, neguvernamentală, independentă, persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, ai cărei membri sunt în principal transportatori rutieri de mărfuri.

ARTRI este asociația națională garantă pentru aplicarea în România a Convenției vamale referitoare la transportul internațional al mărfurilor sub acoperirea Carnetului TIR (Convenția TIR), încheiată în prima sa formă la Geneva la 15 ianuarie 1959, la care țara noastră a aderat prin Decretul Consiliului de Stat al RPR nr. 429 din 12 septembrie 1963, respectiv la forma adoptată la Geneva la 14 mai 1975, la care România a aderat prin Decretul Consiliului de Stat al RSR nr. 420 din 5 decembrie 1979.

 

ARTRI este membră a Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU), fondată la Geneva la 23 martie 1948 și care în prezent reunește asociații profesionale de profil din 74 de țări de pe 5 continente.

 

ARTRI face parte din UN Global Compact și din rețeaua Global Compact România, asumându-și responsabilitatea de a promova și de a susține dezvoltarea durabilă și sustenabilitatea afacerilor din România.

 

ARTRI este semnatară a Cartei europene pentru securitate rutieră.

 

SCOPUL ASOCIAȚIEI este de a sprijini transportatorii rutieri în organizarea, desfășurarea, susținerea, promovarea și apărarea tuturor activităților specifice și a intereselor lor legitime - economice, sociale, morale, legislative etc., - în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv prin asistarea și reprezentarea membrilor săi în fața autorităților cu care aceștia vin în contact în activitatea lor, precum și prin alte activități anexe și conexe sferei transporturilor, care prin specificul lor au menirea de a susține logistic, administrativ, financiar sau sub orice altă formă activitatea de transport rutier intern și internațional.

 

DE PESTE 50 DE ANI, CONDUCEM ÎMPREUNĂ !

 

 

RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1