Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola


Info InternaționalRusia

Kazahstanul recomandă pentru mărfurile din Ucraina

Conform agenției ITAR-TASS, Ministerul pentru Investiții și Dezvoltare din Kazahstan recomandă transportatorilor care livrează mărfuri din Ucraina pe teritoriul țării, ca de la 1 iulie curent, să nu mai tranziteze Federația Rusă.


„Ministerul pentru Investiții și Dezvoltare recomandă ca, de la 1 iulie, transportatorii care livrează mărfuri din Ucraina în Kazahstan să organizeze transporturile pe următoarele trasee: prin Georgia, Azerbaidjan și prin Marea Caspică spre portul Aktau, precum și prin Turcia, Iran, Turkmenistan și Uzbekistan", se arată în comunicat. În prezent feriboturile din portul kazah Aktau deservesc 500 de vagoane și peste o mie de camioane pe zi.


„Având în vedere creșterea preconizată a volumului de operațiuni, portul Aktau are capacitatea de manipulare a mai multor măfuri provenind din Ucraina", au mai subliniat cei din minister.


Reamintim că de la 1 ianuarie 2016, odată cu suspendarea Acordului de liber schimb dintre Ucraina și Rusia, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind condiționarea tranzitului de măfuri din Ucraina spre Kazahstan prin teritoriul rus până la 1 iulie 2016.


Prin urmare, tranzitul mărfurilor din Ucraina spre Kazahstan pe teritoriul Rusiei este permis doar de pe teritoriul Republicii Belarus cu condiția dotării mijloacelor de transport marfă cu sigilii speciale care funcționează pe baza tehnologiei sistemului de monitorizare GLONASS.

Comentarii

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1