Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Noutăți Stiri

Comunicat de presă

10.12.2022
1

Asemenea societății românești în ansamblul ei, ARTRI a luat act cu indignare și dezamăgire de refuzul Austriei de a vota admiterea României (și a Bulgariei) în spațiul Schengen.
Votul austriac, agresiv și irațional, afectează toate componentele economiei românești, dar cu precădere sectorul transporturilor, slăbit oricum de crizele fără sfârșit („restricțiile covid", războiul din Ucraina, creșterea nejustificată a prețului carburanților șamd).
Însă dincolo de costurile considerabile pe care industria transportului românesc le va suporta în continuare, votul Austriei este un atac direct la demnitatea noastră națională și la valorile asumate cândva ca „europene". Constatăm cu dezamăgire că din deviza Revoluției franceze care a stat, în bine și în rău, la baza construcției europene nu a mai rămas nimic: nici libertate, nici egalitate, și cu atât mai puțin fraternitate.
Printre cauzele externe ale acestui insucces se întrezăresc dezacordul austriac față de forma finală a legii off-shore și corupția clasei politice austriece. Votul austriac este, evident, o formă foarte directă de dispreț față de adevăr. Însă, din păcate, disprețul e la el acasă și în România: disprețul politicienilor față de Țară și cetățeni, disprețul jurnaliștilor față de bunul simț, disprețul autorităților față de propriul popor etc.
Dar trebuie să adăugăm imediat că disprețul față de adevăr și libertate e nota dominantă a acțiunii Uniunii Europene din ultimii ani, uniune care s-a transformat într-un monstru birocratic cu certe apetențe dictatoriale. „Criza covid" a fost doar un moment al renunțării la masca democrată prin care liderii europeni și-au făcut manifest disprețul pentru libertatea cetățenilor („nevaccinați" dar nu numai, după cum ar trebui să ne amintim). Au urmat imediat aberantele măsuri „ecologiste" și fixarea unui termen nerezonabil și nenecesar pentru renunțarea la motoarele termice (2035) care vor ruina complet sectorul auto european. Ca să nu mai vorbim de frenetica activitate legislativă și propagandistică ce vizeză identitatea de gen și toată cohorta de demoni aferentă. Să nu uităm și de „frau Merkel" care a încurajat migrația, dincolo de orice limită rațională, generând criza pentru care azi Austria sancționează...România.
În acest context etic crepuscular, doar întoarcerea la valorile românești autentice, atemporale, ne poate ajuta să regăsim un nou echilibru economico-social și să răspundem cu demnitate Austriei și grotescului ei refuz al adevărului. Și să învățăm de la austrieci să folosim dreptul nostru de veto atunci când valorile noastre sunt afectate. Înainte de a fi prea târziu...

ARTRI
10 decembrie 2022

 

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1