Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Noutăți Stiri

DANEMARCA MENȚINE CONTROALELE LA FRONTIERE PÂNĂ PE 12 NOIEMBRIE 2019

16.04.2019
1

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei cu privire la decizia autorităților daneze de prelungire a perioadei de efectuare a controalelor, la frontiera de stat danezo-germană, până la data de 12 noiembrie 2019.

În aceste condiții, toate persoanele care călătoresc pe rutele aeriene, maritime (feribot) și terestre (rutiere și feroviare), dinspre Republica Federală Germania înspre Regatul Danemarcei, trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerința este obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Regatul Danemarcei către Regatul Suediei. Autoritățile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim și rutier (în special la autobuze/autocare), din cauza verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. În aceste condiții, se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei în Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

SURSA: https://www.mae.ro/node/48717

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1