Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Noutăți Stiri

FRANȚA ÎNĂSPREȘTE LEGISLAȚIA DETAȘĂRII

20.06.2019
1

Conform Infotrucker, între 6 iunie și 1 iulie 2019, Franța va înăspri legislația detașării prin amendamente la Codul Muncii, Codul de Transport și alte legi specifice care se referă la procesul de detașare a lucrătorilor.

Modificările constau, în principal, într-o creștere a sancțiunilor pentru încălcarea normelor privind detașarea lucrătorilor dar și o lărgire a competențelor inspectoratului de muncă francez. Legea detașării lucrătorilor în Franța va fi, astfel, mai restrictivă, scrie Joanna Jasiewicz.

Cele mai importante schimbări:

1) renunțarea la obligația de a depune o declarație de detașare și de a numi un reprezentant nu se aplică grupului ocupațional al șoferilor internaționali. Excepțiile includ artiști, sportivi, cadre universitare și cursanți.

2) Legiuitorul francez a precizat că un angajator străin poate fi sancționat nu numai prin suspendarea temporară a prestării de servicii, ci și prin interzicerea temporară a prestării de servicii pe o perioadă de până la două luni.

3) Înainte de aplicarea unei sancțiuni temporare de suspendare, reprezentantului angajatorului (după modificare, fie angajatorului, fie reprezentantului angajatorului) i se solicită să ia o poziție cu privire la aceste încălcări și la pedeapsa iminentă în termen de 1 până la 3 zile de la notificare. Dacă termenul sau sfera de clarificare sunt depășite, se impune suspendarea temporară a capacității de a presta serviciul de până la o lună calendaristică.

Întreg articolul aici
https://trans.info/ro/franta-modifica-reglementarile-privind-legea-detasarii-137988?fbclid=IwAR2YOqseGDVKXH2T9-bC9XzHV7L6UD5W59Xbu-Ur9gyqd-0S5CbvYVaMRdU

 

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1