Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Noutăți Stiri

Problemele transportatorilor în dezbatere la Radio Romania Actualități

15.05.2024
0

Problemele transportatorilor români au revenit în discuție recent în emisiunea Serviciul de Noapte realizată de Maria Țoghină la Radio România Actualități. Invitați în cadrul emisiunii au fost Florinel Andrei - secretar general al Asociației Române pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) și Călin Sabău - director general al Fundaţiei Academia de Transport Intern şi Internaţional - ARTRI (FATII-ARTRI). Din multitudinea de probleme cu care se confruntă transportatorii, unele semnalate în direct de ascultători, s-au remarcat cele referitoare la formarea personalului (necesitatea de a reînnoi certificatele de competențe o dată la cinci ani, lipsa susținerii financiare a formării de către angajatori), salarizarea șoferilor (mulți șoferi sînt plătiți cu salariul minim pe economie), timpii mari de așteptare la frontieră, migrația șoferilor către țările din vest, birocrația și rezolvarea litigiilor în domeniul transportaturilor.

Pentru a veni în întâmpinarea acestei ultime probleme, ARTRI a înființat în urmă cu zece ani Tribunalul de arbitraj internațional în transporturi. Despre numeroasele avantaje ale recurgerii la procedurile de arbitraj accesați https://www.arbitrans.ro/.
Un leit-motiv al întregii discuțiii a fost coagularea eforturilor pentru susținerea intereselor conducătorilor auto, crearea unui climat de fair-play în transporturi fiind de altfel o constantă a activității ARTRI.
Asociația și-a exprimat disponibilitatea colaborării cu conducătorii auto români care lucrează în spațiul UE (inclusiv România) în vederea identificării și aplicării de soluții la întreg spectrul de probleme întâlnite în activitate.
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici: https://youtu.be/-j2wimeVcnI?si=qO4GSGOyhzUTqWOx.

by ARTRI

 

 

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1