Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Noutăți Stiri

Transportatorii spanioli acuză pierderi însemnate

16.06.2020
1

De când pandemia a început să facă ravagii, Wabco - recent integrat în Grupul ZF - a colectat date de la peste 100.000 de camioane din toată Europa. Aceste informații au fost procesate și oferite operatorilor de transport de către Wabco Fleet Solutions. Compania a analizat aceste date - anonimizate - iar din studiul său apar anumite concluzii interesante. Primul dintre acestea este că transportul spaniol a suferit cel mai mult - și continuă să sufere - criza economică derivată din limitarea generală și oprirea activității industriale în marea majoritate a țărilor europene.
Spania conduce la scăderi, deși există și alte piețe care continuă departe de cifrele obținute la începutul lunii martie. Este cazul în Regatul Unit (-12%), Polonia (-11%), Austria (-9%), Italia (-4%) și Germania (-3%). Suedia menține același nivel de activitate ca și acum 13 săptămâni, în timp ce Olanda și Belgia au crescut cu 2% și, respectiv, cu 3%.
De asemenea, Wabco a analizat numărul de camioane cu sistemele sale telematice au intrat sau au părăsit statele membre, comparând aceste date cu cele care au avut loc între 2 și 6 martie. Statisticile dezvăluie că, dacă avem în vedere săptămâna de lucru din 1 spre 5 iunie, Slovenia este țara cea mai afectată de criza Covid-19, cu 34% mai puține treceri transfrontaliere, urmată de Portugalia ( -26%), Ungaria (-24%), Italia (-20%), Slovacia și Spania (-15%).
Sursa: tototransporte.com

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1