Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale
Wiki
ARTRI Facebook ARTRI Youtube ARTRI LinkedIn ARTRI Flickr
LOGIN
x

Login Utilizator

Informații exclusiv pentru membrii ARTRI

User*
Parola*
Realocare parola
Noutăți Stiri

Reuniune la sediul MTI

16.02.2024
0

În data de 13.02.2024 a avut loc la sediul MTI o nouă întâlnire între dl. ministru Mihai Grindeanu și reprezentanți ai transportatorilor pentru a consemna progresele înregistrate în ceea ce privește temele abordate la prima întâlnire din 16.02.2024.
Ca și la precedenta întâlnire din 23.01.2024, s-a constatat că rezolvarea problemei RCA trenează în pofida angajamentului MTI de a susține pe lângă ASF rezolvarea problemei. Dl. ministru Grindeanu s-a angajat să ia legătura cu prim-ministrul în cel mai scurt timp. Vicepreședintele ASF a anunțat că prețul polițelor RCA va scădea cu 10-15%, fără a avea un control asupra creșterii tarifului de referință. S-a solicitat și sesizarea Consiliului Concurenței în legătură cu înțelegerile de tip cartel dintre asigurători.
CNAIR a anunțat data de 17.02.2024 pentru deschiderea benzilor dedicate auto UE/NON-UE, în vederea reducerii timpilor de așteptare. La aceeași dată vor fi montate și indicatoarele pentru benzi.
Referitor la transportul alternativ, s-a cerut modificarea OUG 49/2022, motivele fiind absența legislației și concurența neloială.
La încheierea discuțiilor, s-a reclamat faptul ca RAR a agreat 3 firme pentru înlocuirea tahografelor (verificarea, montare și importul), acestea neputând fi procurate din altă parte fără aprobarea celor 3 firme care percep comision. S-a anunțat totodată că următoarea întâlnire va avea loc la sfârșitul lunii martie.

by ARTRI

Comentarii:

Comentariul tău:


RO EN RU
Copyright © 2016 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate.
Design web si programare

office@artri.ro
Tel: +4021 319 4525

Bd. Mărăşti 25
Bucureşti, sector 1